CONCEPT

Een leerkracht van een school uit Mechelen getuigt.

Beste bezoeker, beste leraar,

 

Bent u nog op zoek naar een leuke theatervoorstelling voor uw leerlingen van de eerste graad, maar vindt u niet meteen uw gading? Zou u zelf misschien wel een lerarentoneel willen maken, maar vindt u de tijd of de collega's niet om dit te doen? Dan hebben wij van Zjakosj misschien wel de oplossing voor u.

 

Zjakosj is een toneelgezelschap dat volledig bestaat uit leraren van Pius X te Antwerpen. Wij begonnen in 2003 met een simpele vraag aan de toog: "Zeg, zouden we niet eens een lerarentoneel spelen?".  Ondertussen zijn we een heus toneelgezelschap met volledig eigen producties om uw leerling "zomaar" naar te laten kijken en te genieten. Want wij geloven sterk dat "zomaar genieten" van toneel leerlingen goesting doet krijgen in meer cultuur.

 

Wij hebben verschillende stukken geschreven en die hebben we ook uitgebreid getest door ze voor onze eigen leerlingen te spelen. Wij willen deze stukken ook graag voor uw leerlingen spelen, ofwel in onze feestzaal ofwel bij u op school of op een andere locatie zoals een cultureel centrum in de buurt.

Het leuke is dat elk stuk gedragen wordt door een vijftal acteurs die het stuk door en door kennen, maar dat er ook altijd 1 tot 4 kleinere rollen zijn die door u en uw collega's ingevuld kunnen worden. Deze rollen zijn perfect in te studeren op 1 à 2 repetities. Dit concept hebben wij al enkele keren met groot succes toegepast in andere scholen. Het feit dat ze hun eigen leerkrachten op het toneel zien verschijnen is een grote meerwaarde voor de leerlingen.

 

Geïnteresseerd?

Stuur een mailtje naar zjakosj@gmail.com of gebruik het contactformulier van deze site.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Zjakosj-team